Vaszatiterv Főoldal
Legközelebbi előadás

-

yantrák
Gyakorló feladatok
Gyakorló feladatok
Facebook
Vaszati múltja és jelene

Tél végi depresszió? Fogd a Holdra!

Azazhogy mégsem. Vagy mégis? Kezdjük az elején!

Depressziós vagy egyáltalán?
Lehet, hogy nem is tudsz róla, hiszen igaz, hogy a statisztika alapján a fejlett ipari társadalmakban az emberek 10%-át érintik a depresszió tünetei, de azt is hozzá kell tenni, hogy szakintézetekben csak a betegek töredékét kezelik.

Egész egyszerűen azért, mert sokan fel sem ismerik a betegségüket,
mivel az rejtett formában jelentkezik. Tudunk pl. a szülés utáni, klimax környékén jelentkez�? depresszióról, illetve a tél végi mély befelé fordulásról, ami az ünnepek után jelentkezik, de ezen kívül is számtalan formája lehet. Gondoltad volna, hogy a gyerekek magatartás, vagy iskolai teljesítményzavara, a feln�?ttek szenvedélybetegségei mögött is a depresszió állhat?

Mindez azt bizonyítja, hogy nem szabad csak úgy elsétálni a probléma mellett!

Miel�?tt bármiféle kedélyjavító szert magadhoz vennél, talán nézz körül otthonodban, nem lenne-e elég, ha környezeted energiáit hívnád segítségül el�?ször?

Ha otthonod északi, északkeleti és keleti része nyitott, akkor a felkel�? nap sugarai már kora reggel életkedvet árasztanak, friss energiával töltenek fel. Ellenben ha zárt ez a terület, az elveszi a jöv�?be vetett hitünket, ami annyira legyengíthet, hogy felkelni is alig van kedvünk.

Ezért próbáljuk meg ezt a területet kicsit �??kinyitni�?� egy-két tükör, világos, tiszta színek alkalmazásával. A tiszta víz minden formában (akár egy kancsó víz, vagy vizet ábrázoló képek elhelyezésével) támogatni fogja a keletr�?l és északról érkez�? pozitív energiákat, ami által meger�?södik az immunrendszerünk, nehezebben betegszünk meg, illetve könnyebben, gyorsabban gyógyulunk. Sokat segít, ha els�? pillantásunk (kelet felé!) valami számunkra kedves, inspiráló dologra esik.

Ha pedig mindezek hatására kipattantunk az ágyból, folytassuk hasonlóan az egész napot!
Tervezzünk minden napra valami �??kimozdulást�?�. Ez lehet egy jó kis séta, amikor �??csak�?� az utunkba kerül�? madárkákkal �??csevegünk�?�, esetleg halkan, vagy csak gondolatban, nehogy mások furcsán nézzenek ránk, de ha otthonunk energiáival együtt a szívünk is megnyílt, akkor bátran kezdeményezhetünk beszélgetést akár a munkatársainkkal is.
Ilyenkor megn�? a jelent�?sége minden emberi kapcsolatnak (nem véletlen, hogy a farsang id�?szaka épp tél végére esik), ebben pedig nagyban támogat minket otthonunk északnyugati területe, az ott uralkodó leveg�? elem, és a Hold.

A Hold segíti a kommunikációt, ugyanakkor kapcsolatban van magasabb rendű n�?iességünkkel, az anyagággal is. Ciklikus változásai hatnak a menstruációs ciklusra, a szülésre, a szoptatásra, láthatjuk, hogy nem véletlen a n�?k ebben az id�?szakban fellép�? szeszélyessége, gyakori hangulatváltozása.

Mivel otthonunk északnyugati területén uralkodik, mindezek, és súlyosabb következményük, a depresszió, megel�?zhet�?k, ha odafigyelünk erre az égtájra is. Nem szabad, hogy leterhelt, zsúfolt, sötét, leveg�?tlen legyen! Nagyon kedvez�?tlen, ha itt van a f�?bejárat. Ilyen esetben persze már csak a Vaszati finomenergetikai eszközeit tudjuk alkalmazni (mármint, ha nincs másik ajtó a lakáson), tehát feltehetünk egy yantrát. Ez ellensúlyozza a bejárat negatív hatását, er�?síti az emiatt legyengült Holdat. Becsületes neve Vasudeva yantra, de amikor egy fiatal párnak ajánlottam, �?k kedvesen, és igen találóan �??hiszti yantrának�?� nevezték el.

Ez a yantra alkalmazható gyermekünk magatartási problémáinak enyhítésére is, ha otthonunk, vagy a �? szobájának északnyugati részén valamilyen Vaszati probléma van.

Nagyon súlyos betegség a családf�? alkoholizmusa, aminek oka lehet a munkahely, az egzisztencia elvesztése miatt érzett kilátástalanság. Ilyenkor -az el�?z�?ek mellett-, otthonunk délnyugati részén keressük a problémát, hiszen ez az a terület, ami zártságával, súlyos, nehéz min�?ségével védelmet, biztonságot, stabilitást kellene hogy adjon a családf�?n keresztül az egész családnak.

Ha mindezek elgondolkodtattak, valószínűleg kicsit más szemmel fogsz ezek után szűkebb környezetedre, otthonod területeire figyelni, és felhasználod ezeket a tanácsokat egy tavaszi lakásfrissítés során is.
2010.02.10 14:39

vissza

lap tetejére

Hírlevél

Aktualitások
Vaszati gyerekszoba
Égtájak otthonunkban
© 2011

e-mail:
info@vaszatiterv.hu