Vaszatiterv Főoldal
Legközelebbi előadás

-

yantrák
Gyakorló feladatok
Gyakorló feladatok
Facebook
Vaszati múltja és jelene

�?gtájak otthonunkban

A természet univerzális törvényei hatnak ránk nap mint nap: amikor dolgozunk, tanulunk, kikapcsolódunk, vagy pihenünk. Ezeket megismerve mindenki átgondolhatja, hogy otthona energiái segítik, vagy gátolják egészsége meg�?rzésében, céljai elérésében életének bármely területén.

�?szakkeleten a tiszta vizet jelképezheti egy vízkristályról készített felvétel./Forrás:Dr. Masaru Emoto: A víz üzenetei-132.o.Az imádság elhangzása után/
�?szakkelet képviseli a jöv�?nket, ahogy a gyerekeink is. Tegyük ide fényképüket,
vagy ahogy nálunk, egy kedves festményt, mely egy apróságot ábrázol./Szűcs �?dua: Tiszta apja/
Az északkelet zavaraiból ered�? kellemetlenségek egész életünket, egész lényünket áthatják, életünk minden területén éreztetik hatásukat.
A férfi és n�?i energiák mindnyájunkban- kortól és nemt�?l függetlenül- jelen vannak. A férfias oldalunk segíti a racionális gondolkodást, míg a n�?i oldalunk az érzelmekkel van összefüggésben.
Ahogyan a feng shui egyik törekvése a n�?i és férfi (jin és jang) energiák egyensúlyban tartása, ugyanúgy a vaszati is igen fontosnak tartja, hogy életterünkben a n�?i és férfi energiák is jelen legyenek, és egy egészséges egyensúly legyen közöttük.

Az északkeleti égtáj házunk legérzékenyebb területe.
Kedvez�?, ha nyitott a beérkez�? pozitív energiák számára, például egy ablak van ezen a területen. Az ablakon kívül nagyon jó, hogy még egy tükör is tágítja itt a teret.
A Srí yantra a ház minden pontjára kiegyenlít�? energiákat közvetít.
Nem mindegy, hogy milyen min�?ségű lakásunknak ez a része, hiszen innen áramlik tovább a pozitív életenergia a tér minden pontjára. �?szakkelet problémái önmagukban is kedvez�?tlenek, ráadásul segítenek abban, hogy a többi égtájon lév�? vaszati hibák negatív hatásai gyorsabban megnyilvánuljanak.

Délkeleten minden tűz elemet er�?sít�? dolog kedvez�?en hat. Így az elektromos eszközök-számítógép, HIFI, TV- és persze a szekrényben �?rzött gyertyagyűjtemény.
Lakásunk délkeleti részén a tűz elem és a Vénusz bolygó uralkodik.
Ha a tűz elem megfelel�?en van használva otthonunkban, például ezen az égtájon van a konyha, a kazán, kedvez�?en hat egészségünkre, jólétet, boldogságot hoz. Egészséges, tehetséges gyermekünk születik, ha a délkeleti terület rendben van.
A tűz kedvez�? felhasználása otthonunkban és irodánkban gazdagságot, jólétet eredményez.

�?szaknyugaton jó helye van mindennek, ami a mozgással kapcsolatos. A lányok szobájában ide került a szobakerékpár, a falióra, az álomcsapda és az „állatok”.
Az északnyugat felel�?s a változásokért, a változatosságért, hiszen az északnyugaton található leveg�? elem és a Hold is a mozgást, változást képviselik.
Meghatározza bármilyen emberi kapcsolatunk min�?ségét, felel�?s azért, ha a felek között nincs megfelel�? párbeszéd, kommunikáció, vagy érzelmi problémák vannak, ha nem elég mélyek az érzelmek a párok között.

A délnyugati területnek zártnak, súlyosnak kell lennie, ezért itt helyeztük el a legnagyobb szekrényeket a konyhában is.
Délnyugat energiái kötnek a földhöz, és képviselik azt az alapot, mely stabilitást teremt, és köt�?dést az anyaghoz. A délnyugaton lév�? dolgok er�?s befolyást gyakorolhatnak ránk. Ez az oka annak, hogy egy vállalat igazgatójának, egy üzlet tulajdonosának, vagy a családf�?nek jó helye van ezen az égtájon. Szül�?i hálószobának kiváló.

A déli területen lév�? hálószoba funkcióját a Vénusz bolygót képvisel�? Parasurama yantra támogatja, amelyet az ajtó fölé helyeztem el.
A ház déli részén lév�? magasabban fekv�? helyiség gazdagsághoz és jóléthez segíti hozzá a ház tulajdonosát. A hálószoba jó helyen van itt, mély alvást eredményez.

A keleti oldal zártságát enyhíti a kis ablak, a tükör, és a Ramacsandra yantra, amely a Naphoz, Kelet uralkodó bolygójához kapcsolódik.
A keleti rész, amely a Nap irányítása alatt áll, általánosságban a férfiakra hat, hiszen a Nap képviseli a férfit. Ha az otthonunk keleti része teljes mértékben megfelel a vaszati elvárásainak, akkor várhatóan egészségesek, frissek, kedveltek, szerencsések leszünk.
A kelet szorosan kapcsolódik a karrierhez, mivel a kelet min�?sége mutatja meg, hogy milyen könnyen tudunk elkezdeni új dolgokat, ill. mennyire tudunk lendületben maradni. Akár egy vállalkozás, akár egy párkapcsolat elkezdésére és fenntartására is komoly hatással van.

A konyhánk is a ház déli részén van, a földszinten.
Ez nem a legkedvez�?bb, de a mosogatót sikerült áthelyeznünk az északkeleti, a tűzhelyet pedig a délkeleti területére. A vörös gránit pult súlyával a föld, színével a tűz elemet er�?síti.

A földszint északnyugati részén a hintaszék elhelyezésével er�?sítettük a leveg�? elemet és a Hold bolygót, ami a kapcsolatokra van hatással.
A Hold köztudottan az érzelmek, a kommunikáció, a termékenység bolygója, a hölgyekre pedig különösen er�?s hatással van, hiszen nemcsak a n�?iességgel, hanem magasabbrendű n�?iességünkkel, az anyasággal is összefügg.
A Hold képviseli az Univerzumban a n�?t, a keleten uralkodó Nap pedig a férfit. Figyeljünk oda, hogy a Nap /kelet/ és a Hold /északnyugat/ rendben legyen lakásunkban.
Ha a leveg�? megfelel�? áramlása biztosítva van, ez jó er�?nlétet biztosít.

2008.03.10 14:31

vissza

lap tetejére

Hírlevél

Aktualitások
Vaszati gyerekszoba
Égtájak otthonunkban
© 2011

e-mail:
info@vaszatiterv.hu