Vaszatiterv Főoldal
Legközelebbi előadás

-

yantrák
Gyakorló feladatok
Gyakorló feladatok
Facebook
Vaszati múltja és jelene

Vaszati gyerekszoba

Milyen lehet egy jól berendezett gyerekszoba, „vaszatis” szemmel?

Első ránézésre nem sokban különbözik bármelyik hagyományos gyerekszobától, másrészt viszont fontos energetikai elvek figyelembevételével alakítottam ki, amelyek biztosítják gyermekeink kiegyensúlyozott fejlődését.

A gyerekek szobájának legjobban a főégtájak, tehát a kelet, nyugat észak és dél felelnek meg.


Itt egy keleti fekvésű, északi bejáratú szobát rendeztünk be, amelynek ablaka az északkelet-keleti területre esik, hangsúlyozva ezzel azt, hogy ezeknek a területeknek kell leginkább nyitottnak lenniük azért, hogy a pozitív energiák hatása minél jobban érvényesüljön,

Ez a nyitottság biztosítja legjobban egészséges testi és szellemi fejlődésüket, erősíti immunrendszerüket, segíti növekedésüket.


Az északkeleti területtel szemben a szoba déli, délnyugati, nyugati része sokkal leterheltebb, az ágy, a bútorok jelentős súlyt képviselnek, ezáltal csökkentve itt a potenciálisan jelen lévő negatív energiák hatását.

A kisbaba az anyaméhben megszokott védettséget, biztonságot érezheti az itt jelen lévő föld elem hatására.

Ezek a területek alkalmasak leginkább a nyugodt, kiegyensúlyozott pihenésre. Nem véletlen, hogy a kiságy feji része dél felé néz, ugyanis ez az irány egészséges, mély alvást biztosít.


A vaszati elvei választ adnak arra is, hová tegyük a különböző játékokat?

Gyermekeink játékainak jelentős része az éter elemhez kapcsolható. Ez az elem rendkívül fontos információhordozó tulajdonsággal bír,

nagy hatással van a kialakuló intelligenciára, értelmi képességekre.


A készségfejlesztő játékoknak és a gyerekeinkkel való foglalkozásnak a legjobb helye ezért az északkelet-keleti terület. Ezért került ebben az esetben keletre az asztalka, amely mellé akár mi is leülhetünk játszani velük, északkeletre a kicsi babzsák puffok, ahol együtt mesét olvashatunk.

A délkeleti terület (a tűz elem és a Vénusz bolygó uralma alatt) jó hatással van esztétikai érzékükre, az északnyugati (a levegő és a Hold) mozgásukra, kommunikációs készségükre. Ennek megfelelően rendezhetjük be a szobának ezeket a sarkait bábparavánnal, hintalóval, mindenféle mozgó és mozgásba hozható játékkal.

északnyugaton még az itt uralkodó Hold bolygót is sikerült megjeleníteni a gyerekfogas és vállfa dekorációja segítségével. :o)

Természetesen nem véletlen a pelenkázó, a sólámpa és a virágok helyének megválasztása sem.

Tanácsadásért forduljon hozzám bizalommal! Elérhetőség

lap tetejére

Hírlevél

Aktualitások
Vaszati gyerekszoba
Égtájak otthonunkban
© 2011

e-mail:
info@vaszatiterv.hu