Fotonok, víz, éter – és térrendezés

A vaszati – azaz a természet univerzális törvényei – közül az egyik legfontosabb az, amelyik a víz és az éter elem elhelyezéséhez ad tanácsokat otthonunk területén.
Ez a törvény úgy szól, hogy ez a két elem erősíti egy adott terület energiáit, akár pozitív, akár negatív energiák találhatók ott.

Mivel otthonunk északi, keleti és északkeleti része potenciálisan pozitív energiákkal rendelkezik, logikus, hogy itt kell erősítenünk a víz és az éter elemet, minden olyan tárggyal, vagy szimbólummal, ami ezekkel az elemekkel kapcsolatban van.
(A teljesség igénye nélkül; a víz elemhez kapcsolódnak a természetes vizek, vízforrások – csap, csobogó, szökőkút – jelképesen a vizet ábrázoló képek, a kék szín, stb. az étert erősítik a nagy, tágas terek, az olyan zene, amely a testnek és a fülnek is kellemes..)

A tiszta víznek van egy nagyon fontos tulajdonsága, amely manapság több kutató, kvantumfizikus elemez, mégpedig az, hogy a fény fotonjait közvetíti a testünkbe.
Ez szintén megerősíti a vaszati törvényeinek betartását, hiszen ebből is következik; nem mindegy, telkünk melyik területére kerül a veteményes, a kút, a kerti tó.

Ha a telek pozitív energiájú területein – északon, északkeleten, keleten – tiszta víz, pl. egy tavacska van, ennek vize elnyeli a legegészségesebb, kora reggeli, és délelőtti napsütésből származó napsugarakat, amelyeknek fotonjait egész nap, az egész területre felerősítve sugározza ki.
Ugyanígy kedvező fotonokat vesznek fel azok a növények, amelyeket ezeken a kedvező területeken termesztünk:

„..amikor elfogyasztjuk a növényeket, velük a fotonok is a szervezetünkbe kerülnek és ott elraktározódnak. Tegyük fel pl. hogy brokkolit eszünk. Amikor megemésztjük, anyaga széndioxiddá és vízzé bomlik le, valamint a napfényből származó, a fotoszintézishez használt fotonokká. A széndioxid távozik a szervezetből, csakúgy, mint a víz, de a fényt, ezt az elektromágneses hullámot minden bizonnyal elraktározzuk.
Ahogy a test felhasználja őket…ez az energia lesz szervezetünk valamennyi molekulájának hajtóereje.”
Lynne McTaggart: Az energiamező

Érdemes tehát nagyon megfontolnunk, hogy hol helyezzük el a vízzel, illetve az éterrel kapcsolatos dolgainkat akár házunk, akár kertünk, udvarunk területén, hiszen egészségünk nagymértékben függ attól, hogy milyen minőségű fotonok kerülnek szervezetünkbe.

Nagyon sokan alkalmazzák egészségmegőrző módszerként a helyes táplálkozást. Ha a fenti elveket is figyelembe veszik, sokkal hatékonyabbá válik egy-egy böjt, tisztító kúra, kedvezőbbé a mindennapi táplálékbevitel is.