„Normális”-e egy vaszati gyerekszoba?

Minden szülő igyekszik gyermekének testi és szellemi fejlődéséhez a legmegfelelőbb körülményeket biztosítani. Ehhez hozzátartozik, hogy a Földön mindenütt jelen lévő pozitív életenergiák hatása az ő szobájukban is a lehető legjobban érvényesüljön.

A vaszati szerint berendezett gyerekszoba első ránézésre nem sokban különbözik bármelyik hagyományos gyerekszobától.
A különbség, hogy olyan fontos energetikai elveket veszünk figyelembe, amelyek biztosítják gyermekeink kiegyensúlyozott fejlődését.

Természetesen a gyerekek esetében is fontos az egyéni égtájak ismerete, de ezek közül a szoba helyének a lakáson belül legjobban a főégtájak, tehát a kelet, nyugat, észak, vagy a dél felelnek meg.

Ahogyan a házban, úgy a szobában is az északi, északkeleti és a keleti területeknek kellene leginkább nyitottnak lenniük azért, hogy a pozitív energiák hatása minél jobban érvényesüljön.

Ha ezeken a területeken nincs ajtó, vagy ablak, akkor próbáljuk meg úgy berendezni a szobát, hogy minél kevesebb, vagy legalább könnyebb bútor kerüljön ide.

Északra, északkeletre tehetünk tiszta vizet, pl. akvárium formájában, keletre pedig könyves, vagy játékos polcot. Északon mindenképpen, de a másik két égtájon is jó, ha van egy-két kisebb szobanövény, ami becsempészi a természetet.

Az ilyen nyitottság, könnyedség biztosítja legjobban egészséges testi és szellemi fejlődésüket, erősíti immunrendszerüket, segíti növekedésüket.