Nyugodt pihenést biztosító gyerekszoba

A kisbabák és az óvodások mellett az iskolások számára is – akiknek általában a hét öt napja percre pontosan beszabályozott –, nagyon fontos a nyugodt alvás, amit leginkább a szobának a délnyugati része biztosíthat.

A gyerekszoba északkeleti területével szemben mindenféle korú gyermek az anyaméhben megszokott védettséget, biztonságot érezheti az ott jelen lévő föld elem hatására.

Ez az elem jelen van még a szoba déli és nyugati részén is, ezért ezek az égtájak is alkalmasak a nyugodt, kiegyensúlyozott pihenésre.

Ahhoz, hogy a föld elem kedvező hatása megfelelően érezhető legyen, területeinek leterheltebbnek kell lenniük az északi, északkeleti és keleti területeknél.

Az ágy, a bútorok jelentős súlyt képviselnek, ezáltal csökkentve itt a potenciálisan jelen lévő negatív energiák hatását.

Ha ablak, erkély van itt, súlyos, vastag függönyökkel zártabbá tehetjük, nagyobb földlabdás virágokkal terhelhetjük a délnyugatot. Sokat segíthetünk, ha itt a földszínek kicsit sötétebb árnyalatait használjuk.

Ha a kiságy feji része dél felé néz, ez az irány egészséges, mély alvást biztosít.