A vaszati létjogosultsága a modern kor emberének életében

A védikus építészet és térrendezés tudománya Európába Marcus Schmieke által jutott el, aki fizikusként végzett, és 1993 óta főleg a tudomány és a spiritualitás integrálásán dolgozik.
A vaszati az általa vezetett akadémia kutatásainak legfontosabb része, mivel a védikus építészet minden más tudományág tudását magában foglalja. Néhány alapvető megfigyelésen alapszik, és ezekből vezethető le az összes többi szabályszerűség.

A vaszati első energetikai törvénye két alapvető energiaforrást ír le: a szerves, nőies életenergiát, mely a Földhöz és a Holdhoz rendelhető, és amely a földön mindenütt északról dél felé áramlik. A másik egy szoláris, férfias jellegű életenergia, amelynek iránya kelet- nyugati.

Ezt az alapelvet a modern fizika /Viktor Schauberger, Wilhelm Reich, Karl Baron/ a geofizikai energiaáramlás törvényeként írja le.

Egy egészséges házban mindkét energiának kiegyensúlyozottan kell jelen lennie.

A két energiaáram a vektorszámítás szabályai szerint északkeleten egyesül, ahol magas minőségű pozitív életteret alakíthat ki, és innen délnyugat felé áramlik tovább.

Ez a tény egyértelműen megmagyarázza, miért kell különös figyelmet fordítanunk a telek, a ház, vagy a lakás északi, keleti és északkeleti részére.

A vaszati szerinti építkezés illetve térrendezés célja, hogy az egész életteret pozitív energiaáramlás töltse ki. Ehhez hívjuk segítségül a további energetikai, információs és geometriai törvényeket.

A Global Scaling – egy új tudomány a vaszati szolgálatában

2006. júniusában Budapesten volt szerencsém részt venni azon a speciális tréningen, amit Marcus Schmieke tartott, és amely a legújabb tudományos felfedezéseknek –többek között-, a vaszatiban való alkalmazásáról szólt.

Ezen a tanfolyamon a védikus építészet és térrendezés ősi hagyományát egy új aspektusból közelítettük meg.

A vaszati energetikai törvényei és a Global Scaling ismeretében magyarázatot kapunk arra a dilemmára, hogyan illeszthető egy ősi tradíció mai, modern életünkbe, akár a magyar társadalom hétköznapjaiba is.